BeMine

Woonzorg
centrum Sporenpark

Woonzorg<br/>centrum Sporenpark

Woonzorgcampus Sporenpark


Heerlijk wonen

De nieuwe woonzorgcampus Sporenpark, gelegen Terrilpark 1, te Beringen, is een realisatie van Senior Living Group. Sporenpark is een uitgestrekte woonzorgcampus in een groene omgeving met zicht op de oude mijnterreinen, op wandelafstand van de dorpskern van Beringen-Mijn en biedt een waaier aan opvangmogelijkheden voor zowel actieve als zorgbehoevende senioren.

De woonzorgcampus heeft 104 kamers voor permanent verblijf, waarvan 1 gekoppeld (voor een echtpaar) en 6 kamers voor kortverblijf. Er zijn meerdere types kamers van “Comfort” tot “Superior”. Verder telt de campus ook nog 17 assistentiewoningen.

De mooie, ruime kamers van het woonzorgcentrum kijken uit op het mijnterrein of de naast gelegen buurt. Standaard is elke kamer voorzien van een comfortabel hoog-laagbed, nachtkastje (bureautje bij kortverblijf), tafel, stoelen en een comfortabele zetel. De eigen badkamer heeft een inloopdouche, toilet en lavabo. Verder heeft iedere kamer telefoon, televisie en een draadloos oproepsysteem. De residenten kunnen de kamer naar eigen smaak inrichten.

De woonzorgcampus bevindt zich op een terrein met ruime parkeergelegenheid en veel groene zones. Op alle verdiepingen zijn er leefruimtes en ruime terrassen. Daarnaast heb je de gezellige cafetaria met eigen terras. Alles werd ingericht met kwalitatief en stijlvol meubilair en geeft een warme, huiselijke sfeer.

Voor personen met dementie werd een veilige omgeving gecreëerd in een beschermde afdeling met een eigen binnentuin waar zij omringd worden door gespecialiseerde zorgmedewerkers. Ook bewoners die palliatieve zorgen nodig hebben, worden deskundig begeleid.

Bij nood aan tijdelijke opvang in een comfortabele, zorgzame en veilige omgeving omdat het om een of andere reden even niet lukt om alleen te wonen, omdat een mantelzorger een weekje vakantie neemt of omdat men wil revalideren, kan men terecht in het Centrum voor Kortverblijf.

Er zijn in totaal 17 assistentiewoningen onderverdeeld in verschillende types, van “Comfort” over “Superior” tot “Royale” in functie van de ligging en de grootte. Alle woningen zijn mooi en ruim, en kunnen naar eigen smaak ingericht worden met eigen meubels. Elke assistentiewoning is voorzien van alle comfort. Een ruime woonkamer met open en ingerichte keuken, een eigen badkamer met toilet, inloopdouche en lavabo, een berging, zonnewering en overgordijnen. Er is de keuze tussen 1 of 2 aparte slaapkamers. De assistentiewoningen op de derde verdieping hebben een eigen terras, met een uniek zicht op de mijnterreinen.

De assistentiewoningen bevinden zich allemaal op de 2 bovenste verdiepingen van het woonzorgcentrum, er is ruime ondergrondse parkeergelegenheid en er zijn veel groene zones. Per verdiep is er een grote, lichte gemeenschappelijke ruimte met terras waar men medebewoners kan ontmoeten. Er kan ook gebruik gemaakt worden van de gemeenschappelijke ruimtes van het woonzorgcentrum, zoals de leesruimte of de gezellige cafetaria. Alles is ingericht met kwalitatief en stijlvol meubilair en geeft een warme, huiselijke sfeer.

Voor maximaal comfort kan er een beroep gedaan worden op verschillende restaurant-en hotelformules tot en met een all-informule.

Elke dag bereidt worden er lekkere verse maaltijden bereid in eigen keuken. Er is ook een kapsalon en een pedicure. Er kan aan gymnastiek gedaan worden in de kineruimte of er kan gebruik gemaakt worden van een van de diverse leefruimtes of de mooi aangelegde tuin. De familie is ook altijd welkom in de gezellige cafetaria. De residenten die dat wensen kunnen ook deelnemen aan het ruime aanbod van activiteiten onder leiding van een animatieteam.

Voor een bezoek of vragen:
bel naar 011 96 00 30 of mail naar info@wzcsporenpark.be 
Adres: Terrilpark 1, 3582 Beringen 


Over Senior Living Group 

Woonzorgcampus Sporenpark is een voorziening van Senior Living Group.

Elke dag staat Senior Living Group in voor de zorg van meer dan 6.000 bewoners in meer dan 50 voorzieningen verspreid over gans België. Daarvoor zet het dagelijks meer dan 3.500 medewerkers in. Senior Living Group is een dochterbedrijf van de Europese zorggroep Korian, leider in Waardig Ouder Worden.