Locomotief verhuist

Locomotief verhuist

19 jan 2018

Op de mijnsite in Beringen zijn de werken gestart voor de herinrichting van het voorplein. Bijzonder spectaculair was de verhuis van de oude locomotief die niet zonder moeite verplaatst werd naar het sporenplein. Daar werd hij netjes op de rails geplaatst met enkele wagons achter zich aan, net alsof hij klaar staat om naar de kolenhaven te vertrekken.

Op het voorplein aan de centrale en historische toegang tot de mijn wordt een parkeerzone aangelegd. Onlangs werd immers het hoofdgebouw van de mijn tot een modern kantoorgebouw omgevormd. Hiervoor moeten er parkeerplaatsen bijkomen. Maar het plein moet polyvalent in gebruik blijven voor evenementen. In het ontwerp is hiermee rekening gehouden bij vormgeving van groenzones en inplanting van bomen.

Het plein heeft een aantal opvallende elementen. Zo komt er een wandelpad in cortenstaal tussen het badzalengebouw en het hoofdgebouw. Dit pad wordt deel van de openluchtbeleving van de mijnsite. Ook opvallend wordt de grote prairietuin die voor het badzalengebouw komt. Een prairietuin kan worden beschouwd als een tapijt van vaste planten en grassen. Bloembollen zorgen voor een vroege bloei. Grassen en plantsilhouetten zorgen dan weer voor een boeiend winterbeeld. Het project wordt gerealiseerd door be-MINE. (rv)


Bron: Het Belang van Limburg

Bijlage

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief